Nederlandse ‘Warmste Week’ haalt 1,4 miljoen op

Serious Request, de jaarlijkse inzamelingsactie van NPO 3FM, heeft dit jaar 1.418.513 euro opgeleverd.
ANP Kippa Serious Request, de jaarlijkse inzamelingsactie van NPO 3FM, heeft dit jaar 1.418.513 euro opgeleverd.
Serious Request, de jaarlijkse inzamelingsactie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM, heeft dit jaar 1.418.513 euro opgeleverd. Het bedrag werd - net zoals bij de Warmste Week - op kerstavond onthuld in Groningen waar kort daarvoor de zes deelnemende dj's na een estafettewandeling van bijna 500 kilometer feestelijk werden onthaald. 

Voor het tweede jaar op rij was er geen Glazen Huis, maar gingen de 3FM-dj's onder de noemer The Lifeline het land in om geld op te halen. Vorig jaar, toen er drie doelen centraal stonden, haalde 3FM 1,3 miljoen euro op. Dat was fors lager dan in de jaren dat er een Glazen Huis stond. En twee jaar geleden haalde de actie zelfs meer dan 5 miljoen euro op. Nog straffer: in 2014 werd er 13,8 miljoen euro opgehaald, ongeveer evenveel als het StuBru-record dit jaar. 

Dit jaar liepen de Nederlandse dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Jorien Renkema van Goes in Zeeland naar Groningen. Ondertussen maakten ze live radio. Luisteraars konden dit jaar voor het eerst een of meerdere estafettes meelopen.

Sinds vorig jaar heeft 3FM de jaarlijkse actie drastisch omgegooid vanwege verminderde belangstelling. De dj's vasten niet meer in het Glazen Huis, maar trekken het land in om geld op te halen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.