Nederlandse rockband Kane kondigt einde aan

Woesthoff en zijn makkers zetten een punt achter Kane.
ANP Woesthoff en zijn makkers zetten een punt achter Kane.
De Nederlandse rockband Kane gaat ermee stoppen. De band van frontman Dinand Woesthoff kondigt vandaag het afscheid op haar website. Na een sabbatical van een jaar heeft de groep naar eigen zeggen geen behoefte meer om nog langer door te gaan. 'We hebben gezegd wat we wilden zeggen, langer dan we hadden durven voorspellen, met meer support dan we ooit hoopten te dromen', luidt het.

'En ze leefden nog lang en gelukkig. Zo eindigen de beste sprookjes en nu vanaf vandaag dus ook het onze. In een fantastisch avonturenboek, waarvan we zelf wel hadden verwacht dat het zou gaan gebeuren, maar nooit hadden kunnen vermoeden dat het zo groots zou zijn, zijn we op de laatste pagina aangekomen', aldus nog de band op haar website.

'Een sabbatical met open einde, noemden we het een jaar geleden. Nu een jaar verder, voelen we geen behoefte meer om een nieuw album op te nemen of nog live het podium op te gaan. We hebben gezegd wat we wilden zeggen, langer dan we hadden durven voorspellen, met meer support dan we ooit hoopten te dromen. De val van repetitie voorblijvend, het vuur erend is het tijd om het boek te sluiten.'