NASA zoekt liedjes voor reis naar de maan: “Suggesties via Twitter, graag”

NASA wil suggesties voor astronauten-playlist.
Twitter NASA wil suggesties voor astronauten-playlist.
Altijd al iets willen doen voor NASA? Dat kan. De ruimtevaartorganisatie is namelijk op zoek naar liedjes om in een playlist voor hun astronauten te plaatsen. Die oproep deden ze deze week via Twitter. Via de hashtag #NASAMoonTunes kan je je eigen suggesties doorsturen.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Apollo 11 begon NASA alvast met het samenstellen van een nieuwe playlist. In 2024 is de organisatie van plan om alweer een ploeg naar de maan te sturen: een reis die drie volle dagen heen én drie volle dagen terug duurt. De astronauten zullen dus veel muziek nodig hebben om de tijd mee te doden. “Het is de ultieme trip”, klinkt het op hun site. “Net als bij elke road trip hebben we daarbij wat muziek nodig. Als jij deze ruimtevlucht zou maken, welke nummers zou jij dan opzetten?”

De suggesties stromen volop binnen. De absolute favorieten zijn momenteel ‘Moonchild’ van King Crimson en ‘134340' van de Koreaanse popgroep BTS. Wie zelf nog een beter idee heeft kan nog tot 28 juni opties binnensturen via de twitter-hashtag #NASAMoonTunes. De definitieve lijst zal ook voor het grote publiek gedraaid worden op NASA’s Third Rock Radiostation van 13 tot 14 juli. 

Het is een traditie van NASA om het publiek inspraak te geven bij het samenstellen van die lijsten. In 2017 deden ze al een soortgelijke oproep om het team dat de zonne-eclips bestudeerde te voorzien van achtergrondmuziek. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.