Na de overdosis mannen vorig jaar: deze vier knappe dames presenteren het Songfestival 2018

c
Eurovision c
Het vorige Songfestival, in Oekraïne, werd hoogst uitzonderlijk door drie mannen gepresenteerd. Om het goed te maken, zullen in Lissabon vier vróuwen de kandidaten aankondigen.

Filomena, Sílvia, Daniela en Catarina: zo heten de dames die de 63ste editie van het Eurovisiesongfestival zullen presenteren. Van de vier is Daniela Ruah bij ons de bekendste. De Portugees-Amerikaanse speelt al jaren Kensi in de misdaadserie 'NCIS: Los Angeles'. 

Sílvia Alberto, die o.a. de Portugese 'Idool', 'Strictly Come Dancing', 'Masterchef', 'Top Chef' en 'Portugal’s Got Talent' presenteerde, is ook host van de preselecties voor het Songfestival. Actrice Filomena Cautela mocht vorig jaar de punten van Portugal meedelen. Catarina Furtado tot slot is één van Portugals meest geliefde televisiegezichten. Vrouwen aan de macht dus, want in het hele gebeuren is geen man te bespeuren. De zet past helemaal in de feministische beweging en biedt ook tegengewicht aan de overdosis mannen vorig jaar in Kiev. 

Het Songfestival gaat door op 8, 10 en 12 mei. Ons land stuurt de Leuvense zangeres Laura Groeseneken, die al met Ozark Henry toerde.

Catarina Furtado
Eurovision Catarina Furtado
Sílvia Alberto
Eurovision Sílvia Alberto
Daniela Ruah
Eurovision Daniela Ruah
Filomena Cautela
Eurovision Filomena Cautela

De vier dames namen ook een video op.

Daniela Ruaha als special agent Kensi Blye in 'NCIS: Los Angeles'.
CBS Daniela Ruaha als special agent Kensi Blye in 'NCIS: Los Angeles'.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Filip Desmedt

    Hopelijk is de winnaar 2017 ook daar . Ik heb gelezen dat hij een nieuw hart heeft gekregen , maar dat er zware complicaties zijn , waaronder de nieren die falen . Hopelijk komt alles mooi in orde met hem , en kan hij nog eens dat prachtig winnend nummer , geschreven door zijn zuster , op zijn eigen fenomenale wijze brengen .

  • Tom Van Calster

    Overdosis mannen is dus slecht, overdosis vrouwen is geweldig en feministisch etc etc. En jullie zien de hypocrisie hier niet van in ?

  • steven de wachter

    Is dat niet discriminerend tegenover mannen...