Exclusief voor abonnees

Na de burn-out van Marco Borsato, ook Vlaamse artiesten kreunen onder loodzware druk: “Laura Lynn viel in haar begindagen constant flauw van de stress”

Laura Lynn
Laura Lynn
Marco Borsato (53) drukt de pauzeknop in. Hoelang, is niet bekend. Een burn-out heeft zich van hem meester gemaakt. En ook bij Jan Smit ging het licht recent uit. Vlaamse artiesten en hun managers kijken er niet van op. “Als ik bij de minste inspanning begin te zuchten en blazen, weet ik: ‘Gas terugnemen!’”, zegt ervaringsdeskundige Bart Kaëll (59) in Dag Allemaal.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Josée Horemans

  Dat ze maar eens echt werk zoeken, (zoals de hele dag elke dag hetzelfde te moeten verpakken aan een lopende band 8 uur per dag voor 2x zo weinig da dat ze nu krijgen om te kweken door een micro) ze zullen dan nimmer klagen om terug op het podium te staan na een tijdje bandwerk.

 • Ivo Torfs

  Treed dan minder op of mag dat niet van de manager, die ziet zijn portefeuille minder dik worden en die van de artist uiteraard ook, of was het om eens in het nieuws te komen.

 • Serge De Saegher

  je bent letterlijk "je eigen baas" beslis zelf hoeveel je werkt de meeste artiesten gaan dan maar naast hun cariere een dansshow doen alsof het niets is er zijn maar 24 uren in één dag meestal hebben ze ook een partner en relatie die ook tijd vraagt wees blij met wat je "financieel" hebt geniet van elkaar en van het leven wees blij met wat minder geld en meer quality time je leeft maar 1 keer

 • Flor Peeters

  Ze zijn toch niet verplicht om zoveel optredens te doen maar het geld lokt dat ze veel optreden.

 • Benny Marcelo

  Een mogelijkheid is ook dat "artiestenleven" in vraag stellen.