Na alle heisa: R. Kelly nu ook gedumpt door platenlabel

AP
Platenmaatschappij Sony Music en R. Kelly gaan per direct uit elkaar. Dat meldt Variety op basis van bronnen. De precieze reden is niet bekend, maar het is meer dan waarschijnlijk dat de beschuldigingen van misbruik aan het adres van de r&b-zanger de aanleiding zijn voor de breuk. Sony wilde tegenover Variety niet reageren.

R. Kelly bevindt zich momenteel in het oog van een mediastorm. Sinds er een documentaire verscheen waarin verschillende vrouwen hem betichten van seksueel misbruik, nemen steeds meer mensen afstand van hem. De man die in de jaren 90 monsterhits scoorde met ‘I Believe I Can Fly’ zou minderjarige meisjes structureel hebben mishandeld en verkracht. Andere getuigen zeggen dat Robert Sylvester Kelly, zoals de zanger echt heet, zich omringd heeft met vrouwen van wie hij seksslaven heeft gemaakt en die vandaag volledig geïsoleerd zijn van hun omgeving.

Onder anderen Lady Gaga en Céline Dion lieten nummers die ze maakten met R. Kelly intussen al van het web halen. Afgelopen week werd ook bekend dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem geopend is. 

R. Kelly stond onder contract bij RCA, een label van Sony. Zijn laatste release stamt alweer uit 2016, toen de zanger een kerstalbum uitbracht. Wel bracht R. Kelly in eigen beheer enkele losse tracks uit, vermoedelijk met instemming van Sony. Onlangs kondigde de zanger nog een nieuw album aan.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elke Claes

    Iedereen wist dit al jaren. Iedereen heeft gezwegen. En nu moet iedereen zich opeens uitspreken en tegen hem zijn. In die hele metoo heisa moest iedereen die hier nu opeens een mening over heeft zich doodschamen! Ik zeg niet dat hij niet gestraft moest zijn, maar zwijg hem nu dood in plaats van nog efkes in de spotlights te willen staan op zijn kap.