Na 20 jaar plots weer nummer 1-hit voor de Vengaboys dankzij politiek schandaal Oostenrijk

De Vengaboys (Archiefbeeld 2000).
AP De Vengaboys (Archiefbeeld 2000).
Twintig jaar na de originele release harkt de Nederlandse danceformatie Vengaboys weer een nummer 1-notering voor hun hit We're Going To Ibiza binnen’. Het nummer staat plots op de eerste plaats van de Oostenrijkse iTunes-lijst. 

Een schandaal rond FPO-politicus Heinz-Christian Strache bracht de Oostenrijkse regeringscoalitie onlangs ten val. Aanleiding: een video waarin te zien is hoe Strache zich op het Spaanse Ibiza door een Russische investeerder laat omkopen. 

Protestlied

Daarop zette de bekende Duitse komiek en tv-ster Jan Böhmermann als grapje de videoclip van We're Going To Ibiza op zijn Twitter-profiel. Die werd direct door zijn twee miljoen volgers opgepikt. Niet alleen online, maar ook op straat is het nummer sindsdien te horen als protestlied tegen extreemrechtse politiek.

Het nieuws heeft inmiddels óók de vier leden van het nog steeds bestaande dancegroepje bereikt. Ze reageren via Twitter verheugd en verbaasd op de gebeurtenissen. 

Weekend winnen

Het pand op het Spaanse eiland, waar Strache stiekem werd gefilmd, blijkt nog op verhuursite Airbnb te staan voor 800 tot 1.100 euro per overnachting. Tabloid Österreich en de bijbehorende nieuwssite oe24 geven lezers nu de kans in de voetsporen te treden van Strache. Zij kunnen zich inschrijven om een weekeinde in de “legendarische Strache-villa” te winnen.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.