Muzikanten E Street Band rocken tegen parkinson op Light of Day

Kris Saelen
Het eindejaar komt eraan en dan regent (sneeuwt?) het goede doelen. De Rode Neuzen en De Warmste Week kennen we ondertussen allemaal, maar op iets kleinere schaal is Light Of Day zeker en vast ook het vermelden waard. Light Of Day is een reeks benefietconcerten ten voordele van het onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Gisteravond streken de artiesten neer in Club 27 in Edegem.

Light Of Day kent zijn oorsprong in New Jersey in de Verenigde Staten en heeft daar al grote kleppers als Bruce Springsteen, Garland Jeffreys of Ed Kowalczyk op de affiche weten staan. In Europa wordt er noodgedwongen iets bescheidener gewerkt, maar daarom niet minder goed.

Gisteren vond alweer de zesde editie van Light Of Day Belgium plaats. Geen Springsteen in Club 27 in Edegem, maar wel Joe d'Urso, de grote bezieler achter Light Of Day. Hij bracht onder meer Vini 'Mad Dog' Lopez, de eerste drummer van Bruce Springsteen, en Eddie Manion, ex-saxofonist van de legendarische E Street Band met zich mee, maar ook Ben Arnold en Jeffrey Gaines. Rob Dye, de Nederlander Erwin Nyhoff en het veelbelovende Belgische Jesse Ashfield verzorgden het voorprogramma. 

Geen ronkende namen, maar wel stuk voor stuk rasartiesten die weten hoe ze een publiek bij het nekvel moeten grijpen. Dat deden ze ook met verve, getuige de enthousiaste reacties van het publiek. Jeffrey De Roeck, organisator van Light Of Day Belgium, was dan ook een tevreden man. "Dit jaar mochten we zo'n 250 man verwelkomen. Elk jaar worden we wat groter, dat hebben de artiesten ook gemerkt. Ook zij waren na afloop zeer tevreden." Op naar de volgende editie. 

Meer info over Light of Day vind je hier

Ed Manion.
Kris Saelen Ed Manion.
Vini 'Mad Dog' Lopez.
Kris Saelen Vini 'Mad Dog' Lopez.
Kris Saelen