Exclusief voor abonnees

Muzikaal genie, maar niemand weet wie hij is: Justin Tranter schreef hits voor Selena Gomez, Justin Bieber en Imagine Dragons

Getty Images for The Recording A
Wellicht doet de naam Justin Tranter (39) geen belletje rinkelen, maar de onbekende liedjesschrijver is wel verantwoordelijk voor enkele van de grootste oorwurmen van de afgelopen jaren. ‘Sorry’ van Justin Bieber, ‘Lose You To Love Me’ van Selena Gomez en ‘Believer’ van Imagine Dragons: het zijn allemaal hits die de 39-jarige Amerikaan geschreven heeft. Wij doen het werk van de muzikale genie uit de doeken.

Justin Tranter is waarschijnlijk één van de meest succesvolle songwriters op vlak van popmuziek op dit moment. De afgelopen tien jaar mocht de Amerikaan samenwerken met het grootste talent dat onze aardbol bewandelt. Maar eigenlijk is het vooral Tranter zelf die het talent ter tafel brengt, want zonder zijn bijdragen zouden de repertoires van heel wat popsterren er een stuk beperkter uitzien. Misschien zouden sommigen zelfs nooit een hitlijst gehaald hebben.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.