Woordvoerder bevestigt overlijden rocklegende Tom Petty (66)

Verschillende Amerikaanse media meldden gisteravond het overlijden van rocklegende Tom Petty (66), bekend van de band Tom Petty & the Heartbreakers. Latere berichten spraken dit echter tegen. Volgens CBS News en TMZ balanceerde Petty nog op het randje tussen leven en dood. Zijn woordvoerder bevestigde inmiddels dan toch het heengaan van de muzikant.

Petty werd in de nacht van zondag op maandag thuis bewusteloos aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht, zo melden bronnen aan entertainmentsite TMZ. De 66-jarige zanger zou in zijn huis in Malibu zijn gevonden. Hij zou een hartstilstand hebben gehad. In het ziekenhuis in Santa Monica werd de rocker aan de beademing gelegd.

Er was veel onduidelijkheid rond zijn toestand. De politie van Los Angeles had het bericht over het overlijden van de rockmuzikant later op de avond gisteren zelfs ingetrokken. Maar de woordvoerder van zijn familie heeft vanochtend onze tijd dan toch de dood van Tom Petty bevestigd, zo meldt de Los Angeles Times. Hij overleed aan een hartaanval. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis van Santa Monica, maar kon niet meer worden gereanimeerd. Sommige bronnen stellen dat zijn naasten hebben besloten hem van de beademing te halen omdat er geen hersenactiviteit meer werd waargenomen.

Vorige week stond Tom Petty nog driemaal in een uitverkochte Hollywood Bowl voor het sluitstuk van zijn wereldtournee waarmee Petty de 40ste verjaardag van de Heartbreakers vierde.

photo_news

Tom Petty brak in de jaren zeventig door met zijn band 'The Heartbreakers'. De groep had hits met 'Breakdown' en 'Mary Jane's Last Dance'. Petty werd getroffen door een hartaanval iets meer dan een week na het einde van een Amerikaanse tour ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van zijn band.

epa

De zanger is ook bekend als lid van de gelegenheidsgroep 'The Traveling Wilburys' (met Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison en Jeff Lynne). Hij werd in 1950 geboren in Gainesville, Florida. In 1976 maakte zijn band 'Tom Petty and the Heartbeakers' zijn eerste elpee. In de loop der jaren volgden hits als 'Into the great wide open', 'Refugee' en 'Stop draggin' my heart around' (samen met Stevie Nicks van Fleetwood Mac). De bekendste single van de 'Traveling Wilburys' was 'Handle with care'.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Myrtle Marien

  Hij gaat bij mij een leegte nalaten. Een grote leegte. Dat dit bericht niet voor 48 uur bovenaan blijft staan, begrijp ik echt niet. Hij behoorde bij de allergrootsten. In tegenstelling tot de morons die het nieuws voor de rest bevuilen.

 • enduro fan

  Ik herinner mij eind jaren 70 op mijn slaapkamer, klein zwart wit tv tje, met grote koptelefoon op omdat mijn ouders het niet mochten horen. S ,nachts kijken naar rockpalast.,want Tom Petty kwam er op. S, morgens kleine oogjes op school. RIP mijn jeugd idool.

 • Eric Cochez

  rip... he means a lot for me.

 • Benoit Achten

  RIP....weer een van mijn favorieten....

 • censor

  ik kon zijn muziek wel pruimen....