Wanneer Poolse bejaarden per ongeluk tickets voor raveparty kopen

De Londense nachtclub Fabric is een van de populairste uitgaansplekjes van Londen. Ze keken daar dan ook vreemd op toen twee Poolse gepensioneerden opdoken voor de wekelijkse technoparty en tot vijf uur 's ochtends bleven hangen.

Het bejaarde koppel uit Warschau, beiden eind de 70, waren op bezoek bij hun dochter in Londen. Omdat ze wel eens een uitje wilden tijdens hun verblijf, hadden ze vanuit Polen wat mogelijkheden opgezocht. Na een goede review in een Poolse krant gelezen te hebben, die duidelijk niet had vermeld dat het om een  raveclub ging, had het koppel online tickets geboekt voor de wekelijkse WetYourSelf technoparty. Om 10 uur stipt, bij opening, stonden ze bij Fabric voor de deur.

DJ Jacob Hansen, die al tien jaar verantwoordelijk is voor de techno-avond, dacht eerst dat ze verloren gelopen waren toen ze de trap afkwamen. "Ik was alles nog aan het openen en ze kwamen met hun krukken de trap af. Ik dacht dat ze verkeerd zaten, zeker omdat ze eigenlijk geen Engels spraken, of dat het familieleden waren van iemand die bij ons werkt. Maar de buitenwippers verzekerden ons ervan dat ze tickets hadden. Ik heb ze dan maar verwelkomd en twee tequilashots gegeven. Ik kreeg een high five van de dame."

Thee in de VIP
Uiteindelijk kon Hansen iemand vinden die Pools sprak en kwam zo te weten dat de twee ook in Warschau graag uitgaan op zaterdagavond, al gaat het er dan een stuk rustiger aan toe. "Ze waren erg opgewekt en plaagden elkaar constant. Heel de trip hadden ze nauwkeurig gepland; om zes uur 's ochtends wilden ze de eerste metro nemen. Ik heb ze toen boven in de VIP gezet waar het rustig was en hen thee gebracht toen ze daarom vroegen. Ze waren aan het dansen op het balkon."

Lang bleven de twee echter niet boven. "Ineens waren ze verdwenen, maar zag ik ze beneden tussen het dansende volk. De vrouw was moeilijk te been, maar de man heeft met heel wat jongedames gedanst. Uiteindelijk zijn ze tot 5 uur 's ochtends gebleven, ze waren enorm gelukkig. We hebben hen een taxi gebeld, omdat we niet wilden dat ze de metro namen na zo'n intensieve nacht."