Vlaamse boysband '3M8S' op weg naar succes tot in China

De 3M8S: Kevin Kayirangwa, Dennis De Neyer en Dean Delannoit. © Facebook 3M8S!
UNKNOWN De 3M8S: Kevin Kayirangwa, Dennis De Neyer en Dean Delannoit. © Facebook 3M8S!
Wie Idool zegt, denkt automatisch aan Natalia, want de winnaars die volgden, was zelden een lang leven in de spotlights gegund. Een vloek waar nu eindelijk een einde aan lijkt te komen met de Idolen-formatie '3M8S' (uigesproken 'three mates'). Zo laten Kevin, Dean en Dennis niet alleen duizenden meisjesharten in Vlaanderen sneller slaan, ook in Polen, China, Japan en Australië zetten ze binnenkort (hopelijk) de boel op stelten met hun debuutsingle 'Before Summer's Gone'.

"Indien hun eerste single en het aankomende album succesrijk ontvangen worden, zit er in het najaar een tour aan te komen in China", bevestigt manager Peter Muls van platenfirma Mostiko. En het vertrouwen in zijn talentvolle Idool-jongens is groot. "Iedereen is ervan overtuigd dat 3M8S ook in het buitenland kan scoren."

Hysterische meisjes
In Vlaanderen slaat het concept alvast aan. Zo moesten Kevin (Idoolwinnaar 2011), Dean (winnaar 2007) en Dennis (finalist 2011) vorige week na een optreden in Blankenberge nog door security 'gered' worden nadat ze werden bestormd door horden hysterische fans. Gevaarlijk? "Nee, dat geeft me juist voldoening en de bevestiging dat we goed bezig zijn", aldus Dennis De Neyer (21) die ook al tijdens zijn deelname aan Idool verschillende meisjesharten op hol wist te brengen.

Al loert naast het succes ook regelmatig wat kritiek om de hoek. "Jongens zijn sowieso kritischer tegenover boysbands en durven al eens wat commentaar te geven, maar daar hebben we intussen mee leren omgaan", verzekert een tevreden Dennis. "De positieve reactie's zijn trouwens veel groter dan de negatieve." Geen wonder dus dat ook Dennis stiekem al droomt van buitenlands succes: "Alles is mogelijk, maar ik blijf met beide voeten op de grond, hoor."

Elk bandlid heeft zijn eigen stijl: Kevin Kayirangwa is de R&B'er. © Facebook Kevin Kayirangwa.
UNKNOWN Elk bandlid heeft zijn eigen stijl: Kevin Kayirangwa is de R&B'er. © Facebook Kevin Kayirangwa.
Elk bandlid heeft zijn eigen stijl: Dean is de rocker. © facebook 3M8S!
UNKNOWN Elk bandlid heeft zijn eigen stijl: Dean is de rocker. © facebook 3M8S!

Moderne boysband
One Direction, The Wanted, wat maakt boysbands anno 2012 opnieuw zo populair? Ongetwijfeld de moderne invulling van het woord: aantrekkelijke jongens die met hun romantische liefdessongs duizenden meisjesharten weten te veroveren. "Maar dan zónder de danspasjes à la Backstreet boys en Five", voegt Dennis spottend toe. "Wij zijn gewoon drie vrienden die, elk met hun eigen stijl, het publiek willen entertainen. Danspasjes zijn daarbij niet nodig."

Camping
Polen, China, Japen, Australië, de toekomst van 3M8S ziet er veelbelovend uit, al moeten de Belgische fans zich geen zorgen maken. "De eerste stop blijft onze fandag in Bobbejaanland op 25 augustus", verzekert Dennis. Daar richten de jongens een camping in waar meisjes kunnen overnachten met hun idolen.

Elk bandlid heeft zijn eigen stijl, bij Dennis zijn dat voornamelijk ballads. © photonews
UNKNOWN Elk bandlid heeft zijn eigen stijl, bij Dennis zijn dat voornamelijk ballads. © photonews