Toch geen 75 uur Rick Astley op repeat voor goed doel na pesterijen

De claustrofobische Jack White (23) uit het Engelse Southampton liet zich vrijdag voor het goede doel 75 uur lang opsluiten terwijl Never Gonna Give You Up van Rick Astley continu op repeat stond. Maar al na enkele uren moest hij stoppen met zijn actie, omdat hij de harde woorden van internetpestkoppen niet meer kon verdragen. "Het waren de meest moeilijke, beledigende dingen die ik ooit heb gelezen."

Na wekenlange voorbereidingen was Jack er klaar voor: 75 uur lang niet praten, geen telefoon, geen boek, geen laptop én geen televisie. Zijn enige 'afleiding' zou de beruchte hit van Rick Astley uit 1987 zijn, die continu door de speakers zou schallen. Eighties-icoon Rick Astley (49) himself wenste Jack nog succes. "Dit is de definitie van gek", schreef de zanger op Facebook. "Succes Jack, het beste."

Het internetfenomeen 'rickrolling' ontstond in 2007. Grappenmakers zetten een video met een erg spectaculaire titel op YouTube. Nietsvermoedende surfers die de gegeerde video willen bekijken, komen bedrogen uit. Na enkele seconden start de videoclip van Never Gonna Give You Up.

White bedacht de actie omdat hij geld wilde inzamelen voor onderzoek naar kinderdiabetes. Zijn kleine neefje (7) lijdt aan deze ziekte. Jacks avontuur werd live uitgezonden via YouTube en de honderden kijkers konden meepraten in een chat. Daar ging het al snel mis.

White kreeg 'de meest moeilijke, beledigende opmerkingen die hij ooit heeft gelezen' om zijn oren, vertelt hij achteraf op Facebook. Hij vond het moeilijk te verteren dat zijn familie, die ook meekeek, alle beledigingen moest lezen.

Broer
Toen Jacks zieke neefje zijn oom in de chat succes kwam wensen en de pestkoppen hun pijlen ook op het jongetje richtten, was het klaar voor Jack. "Zelfs de meest sterke persoon zou het moeilijk vinden om die opmerkingen te lezen", zegt White.

Om de talloze mensen die tot nu toe samen bijna 5.000 pond (ruim 6.800 euro) doneerden voor zijn actie niet teleur te stellen, neemt Jacks broer James het stokje van hem over. Sinds vrijdag zit James in volledige stilte in een hotelkamer. Net als Jack mag hij niets leuks doen en moet hij leven op water, rijst en pap. Het lijkt erop dat James niet continu naar Rick Astley luistert. James' avonturen zijn live te volgen via de video hierboven.

I'm sorry...

Posted by Jack In A Box - Sponsored Silence on Friday, October 16, 2015