Tiny Legs Tim gaat retro op vierde album met gitaar uit 1943

Facebook
'Melodium Rag' is alweer het vierde album van Tiny Legs Tim, een van de belangrijkste namen in de actuele Belgische blues en roots scene. Tiny Legs Tim gaat met 'Melodium Rag' helemaal back to basics, met een akoestische Martin 017-gitaar uit 1943 en een microfoon uit de jaren 50.

De songs op 'Melodium Rag' worden in hun meest pure vorm gebracht: analoog, mono, one take, no overdub. Rechtstreeks opgenomen op tape zonder computers én met één micro dus, namelijk een Ribbon Melodium uit de jaren 50. Ronkende namen als Edith Piaff en Django Reinhardt gebruikten destijds dat type ook.

Veel meer dan op 'Melodium Rag' kan je nummers niet strippen, en toch klinkt alles opvallend hedendaags. Sluit je ogen en je waant je meteen ergens in een sfeervolle club aan de Mississippi Delta met deze getalenteerde, fingerpickende Gentenaar, die 38 jaar geleden geboren werd als Tim De Graeve. Voor de begeleidende mondharmonica tekent overigens gouwgenoot Steven Troch.

Tiny Legs Tim, die in het verleden in het voorprogramma van o.a. Pete Doherty, John Mayall en Richard Thompson speelde, tourt nu met zijn nieuwe plaat door Nederland en België. Vanavond staat hij in Huis23 in de AB. Alle tourdata vind je hier.