Taylor Swift en Nicki Minaj begraven de strijdbijl

Taylor Swift knuffelt Nicki Minaj tijdens de VMA's.
AP Taylor Swift knuffelt Nicki Minaj tijdens de VMA's.
Na een uitgebreide woordenwisseling op Twitter over de MTV Video Music Awards (VMA), hebben Taylor Swift en Nicki Minaj het bijgelegd. De twee sterren stonden tijdens de VMA's in Los Angeles samen op het podium.

Minaj was boos dat de videoclip voor haar hit Anaconda geen nominatie voor Beste Videoclip van het Jaar kreeg en dat Taylor Swift in die categorie wel kans maakte op een prijs met het nummer Bad Blood. Anaconda was trouwens wel genomineerd voor Beste Clip van een Vrouwelijke Artiest en Beste Hiphopvideo. Die laatste award won ze ook.

"Als je in je video vrouwen met erg slanke lichamen viert, word je wel genomineerd'', schreef een gefrustreerde Minaj na de bekendmaking van de nominaties op Twitter. "Ik ben niet altijd zelfverzekerd, alleen moe. Zwarte vrouwen hebben veel invloed op de popcultuur, maar daar worden ze zelden voor beloond."

Taylor Swift haalde in eerste instantie uit naar Minaj, maar bood later haar excuses aan. Met een gezamenlijk optreden van het nummer The Night is Still Young tijdens het prijzengala lijkt de strijdbijl nu definitief begraven.

AP