Suge Knight ontkent moord

Suge Knight.
REUTERS Suge Knight.
Suge Knight mag dan vastzitten voor moord, volgens de platenbaas zelf heeft hij niks expres gedaan. Suge werd vrijdag gearresteerd omdat hij de avond daarvoor twee vrienden zou hebben aangereden. Een van hen is daardoor omgekomen. Bronnen vertellen aan TMZ dat Suge heeft gezegd dat het verhaal niet klopt.

Knight zegt dat hij door twee à vier mannen werd geslagen terwijl zij hem vasthielden in zijn wagen. Hij zegt dat hij bang was nadat hij afgelopen zomer zes keer was beschoten. Suge zegt dat hij zo uit zijn doen was dat hij plankgas gaf en niet doorhad dat hij iemand raakte.

Eerder meldde de website op basis van ooggetuigen dat het incident op een filmset gebeurde, waarschijnlijk van een film of documentaire, waar ook Dr. Dre, Ice Cube en The Game aanwezig waren. Toen Suge arriveerde, ontstond er een ruzie met twee medewerkers van de set. De platenbaas stapte daarop in zijn auto en reed naar achteren. Daarbij raakte hij de man. Het zou gaan om een vriend van hem, Terry Carter. Ook acteur Cle 'Bone' Sloane ('Training Day') zou zijn geraakt, maar zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Suge en zijn passagier reden direct na het ongeval weg. De oprichter van Death Row Records meldde zich vrijdag zelf op een politiebureau in Los Angeles. Zijn borgsom bedraagt 2 miljoen dollar.