Sterrenparade op de rode loper van de MIA's

photo_news
Klaar voor de MIA's? De artiesten en het arsenaal aanwezige BV's wel. Stuk voor stuk strak in het pak en met de nodige glamour stralen ze op de rode loper van deze extra feestelijke verjaardagseditie van de Vlaamse muziekprijzen. Met een brede glimlach poseerde iedereen voor de lens van onze fotograaf James Arthur.

Bazart

Met zeven nominaties zijn zij de favoriet van de avond. "Als we er al een winnen zou dat geweldig zijn", aldus Mathieu Terryn. "Beste doorbraak zou het leukst zijn omdat dat 2016 het beste symboliseert." De hele band ging gekleed in Dries Van Noten.

Lost Frequencies

Hij heeft drie nominaties op zijn naam staan: 'Lost Frequencies' of Felix De Laet. Eén ding staat vast: Felix gaat een beetje bouwen want met of zonder award, 'Lost Frequencies' doet de afterparty in Paleis 12 na de live-uitzending van de Mia's. De nieuwe chouchou van de Vlaamse dance kwam helemaal in een outfit van Belle Rose. "De neef van mijn moeder heeft dat merk opgericht. Logisch dus dat ik het draag."

Niels Destadsbader

"Mijn kostuum is van Othello. Het is eigenlijk een beetje tweedehands want ik heb het al eens aangehad voor een show op VTM, voor 'Dansdate'. Waar ik mijn Mia zou zetten? Als hij in mijn interieur past, dan zet ik hem daar. Al heb ik onlangs mijn gouden plaat in mijn living gehangen en dat was raar. Nu hangt die in mijn toilet (lacht)."

Laura Tesoro

"Mijn outfit is gekozen door mijn stilist Jody Van Geert. Geen idee van welk merk. Ik heb wel hele hoge hakken aan. Maar dat is geen probleem. Ik kan er op dansen."

Olga en Ella Leyers

Olga Leyers had een pak van Patrizia Pepe aan. Ella koos voor designer Wim Bruynooghe. Beiden straalden op de rode loper. "Wij reiken een award uit. Die voor beste groep. Bazart is genomineerd dus we hopen dat zij gaan winnen natuurlijk." Olga: "Voor mij is het Bazart all the way natuurlijk.", aldus Olga. "Dat gaat een magisch moment worden als ik die award aan mijn lief mag geven. Wat ik dan ga doen: hem een kusje geven hé. We hebben op voorhand geoefend en we gaan voor een twee secondenkus (lacht)."

photo_news

Stan Van Samang

Stan Van Samang droeg een pak van Hugo Boss. "Ik vertrouw al jaren op mijn stiliste Laura.", zegt Stan. "Ruitjes zijn niet echt mijn ding maar zij zei: trek dat eens aan. En kijk, ik vind het eigenlijk wel echt mooi."

Callboys

De Callboys waren weer graag geziene gasten op de rode loper. "We hebben alle drie een outfit aan van Café Costume", aldus Rik Verheye.

Het Zesde Metaal

Wannes Capelle van Het Zesde Metaal "Ze hadden ons op voorhand gebeld om zeker te zijn dat we iets feestelijk zouden aan doen. Blijkbaar hebben we niet zo'n beste reputatie. Ik ken eigenlijk niks van mode dus ben ik met Tom Pintens, de man in onze band die er het meest van kent, in Antwerpen gaan shoppen. Hij heeft mij wat winkels leren kennen. Mijn jasje is van Essentiel, wel tweedehands want ik vond dat toch net iets ecologischer."

Dana Winner

Dana Winner had een outfit van de jonge Belgische designer Wim Bruynooghe aan. "Ik vind het wel leuk om nieuw, jong talent een duwtje in de rug te geven.", zegt Dana. "Mijn schoenen had ik al, geen te hoge hakken want ik blijf graag met mijn twee voeten stevig op de grond (lacht)."

SX

"Alles is van Harvey Bouterse gemixt met onze eigen lijn. Wij hebben meestal wel een duidelijk beeld van wat we aan willen doen. Al doet Stefanie er doorgaans iets langer over om zich klaar te maken dan ik. (lacht)"

BELGA

Netsky

Netsky kwam stijlvol in Ann Demeulemeester. "We hebben een overeenkomst. Zij zal ook de hele band uitdossen voor ons concert met het Filharmonisch concert in het Sportpaleis."

Coely

"Ik heb Dr.Martens aan, mijn broek is van Levi's, mijn pulleke is vintage. Alles is gekozen door mijn stiliste Kate Housh. Op zo'n avond moet je toch iets speciaals doen. Ik heb er echt zin in. Dit wordt sowieso een feestje!"

Danira Bouhkriss

Danira Bouhkriss ging gekleed in een jurkje van Nottes du Nord, een scandinavisch merk. Ook Saartje Vandendriessche koos voor het nieuwe merk, dat pas binnen zes maanden in de winkel zal liggen. Opvallend was weer het open rugdecolleté van Danira, net zoals vorig jaar op de Mia's. "Ik ben fan van een blote rug, ik vind dat elegant sexy." Danira hield het overigens sober op de Mia's. "Ik doe mee aan Tournée Minerale. Niet zo leuk op zo'n party maar ik ben nog maar net gestart en dan is het wat sneu om nu al op te geven. Er doen  nog collega's mee, Ella Leyers bijvoorbeeld dus ik ga niet de hele avond tussen dronken mensen moeten staan."

Emma Bale

"Geen idee wat het merk van mijn jurk is. Het is iets heel goedkoop, gekocht op internet. Ik ben een hele goeie online shopper. De juwelen en accessoires maken het af, die heb ik van mijn mama gekregen."

BELGA