Sterren herdenken legende Tom Petty

Photo News
Sterren over de hele wereld hebben geschrokken en bedroefd gereageerd op het overlijden van rockmuzikant Tom Petty. Op sociale media bedanken ze hem voor zijn nummers en zijn invloed op de muziek.

Petty overleed maandagnacht aan de gevolgen van een hartaanval. Zijn manager bevestigde zijn overlijden, nadat een eerder bericht over de dood van Petty was ingetrokken.

"Veel liefde voor de familie van Tom Petty in deze moeilijke tijd", schreef Paul McCartney, die ook nog stilstond bij het bloedbad in Las Vegas, voorafgaand aan zijn concert in Detroit. "Hoewel dit een zeer trieste dag was, gaan we het leven vieren."

"Net wanneer je denkt dat vandaag niet erger kan.. rust in vrede Tom Petty", aldus Kid Rock. "Bedankt voor je prachtige muziek en inspiratie." 

Tom Petty was voor John Mayer ook een inspiratiebron. "Ik hield van hem en coverde al zijn liedjes omdat ik wilde weten hoe het was om te vliegen."

En ook vele andere bekende namen in de muziekindustrie lieten van zich horen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lea Struijk

  Tom Petty was mijn idool. Toen ik 17 was hoorde ik hem voor het eerst Refugee zingen, en ik was verkocht. Pas op mijn 50e mocht ik hem voor het eerst zien optreden, en wat was het een feest! Geweldig! Nu, op mijn 55e, moest ik vernemen dat hij overleden is. Verschrikkelijk, ik ben in shock. Na 38 jaar fan te zijn geweest is hij er gewoon niet meer! Tom, Rest in peace, you have been loved.

 • Vanderperre

  RIP Tom. Je hebt ons mooie momenten gegeven. Dit moment is voor jouw.

 • Fred Fourgon

  Dat je mag rusten in vrede Tom. Je nummers zijn onsterfelijk.

 • Zwatte PETER

  Weer een van mijn jeugdhelden op weg naar "The great wide open" RIP Tom Petty. A real American hero !!!