Soulzanger Charles Bradley (68) overleden

epa
Soulzanger Charles Bradley is op 68-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan leed al enige tijd aan kanker. "Met een zwaar hart kondigen we het overlijden van Charles Bradley aan", staat in een statement van het management van de zanger.

"Hij was altijd een vechter, en heeft tegen kanker gevochten met alles wat hij had." In de mededeling wordt eveneens vermeld dat Bradley eerder dit jaar genezen werd verklaard, maar dat de kanker onlangs was teruggekeerd en zich had uitgespreid naar zijn lever.

Charles Bradley, ook wel eens liefkozend 'The Screaming Eagle of Soul' genoemd, zag zijn zangcarrière pas een kleine tien jaar geleden een hoge vlucht nemen. Hij was toen al jaren in New York actief als James Brown-imitator, onder de naam Black Velvet. Maar Gabriel Roth, de bassist van Sharon Jones & The Dap-Kings, zag wel iets in hem. Hij bood Bradley een contract aan bij zijn label, tenminste als hij met een eigen identiteit verder aan de weg wilde timmeren.

Bradley accepteerde het aanbod en bracht uiteindelijk in januari 2011 zijn allereerste eigen album uit, No Time for Dreaming. Een jaar later werd zijn leven verfilmd in de documentaire Soul of America. In 2012 bracht Bradley het album Victim of Love uit, vorig jaar was daar dan zijn derde en laatste plaat, Changes. Maar in 2016 kwam er ook slecht nieuws: er was kanker bij hem vastgesteld. Hij heeft die strijd niet kunnen winnen. Bradley werd 68.

Bradley zou in december nog twee concerten geven in De Roma in Antwerpen. Op de website van de concertzaal staat vermeld dat de tournee van de soulzanger afgelast werd omdat hij "opnieuw ernstig ziek" is.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Verstrynge

  RIP heb je gezien op Cactusfestival. Was schitterend. Geweldige muziek door een geweldige man, ook qua persoonlijkheid stak je er met kop en schouders bovenuit. Bedankt.

 • Patrick Vandenbulcke

  RIP man....me and my daughter loved your music and your story

 • Danny De Pauw

  RIP Charles... Ik zag jou op het Cactus festival van 2016... Je was geweldig. Wat een showman. Zo maken ze die niet meer.

 • Marc Demarest Marc

  RIP

 • els dumarey

  Groot verlies van een wereldster... Zo veel mooie muziek had hij ons nog kunnen schenken. Veel te vroeg gestorven. Spijtig.