Serena twerkt in nieuwe clip Beyoncé: "Ben je mij aan het bedriegen?"

Opvallende verschijning in de nieuwste videoclip van Beyoncé: een twerkende Serena Williams. De tennisster schudt flink met de kont in 'Sorry', een nummer over overspel.

Vorige zaterdag liet 'Queen Bey' haar nieuwe album 'Lemonade' op de wereld los. De vele verwijzingen naar ontrouw laten er volgens de fans geen twijfel meer over bestaan: Jay Z is vreemdgegaan.

via GIPHY

"Ik kijk op mijn horloge, hij zou al thuis moeten zijn; vandaag betreur ik de avond waarop ik die ring aangedaan heb; verdomde excuses heeft hij altijd", klinkt het letterlijk. Op het eind zingt Beyoncé ook nog dat hij "beter Becky met haar mooie kapsel" zou bellen. Een verwijzing allicht naar Rachel Roy, de ex van muziekproducer Damon Dash waarmee de rapper iets té close geworden zou zijn. Zij zou zelfs de reden zijn waarom zus Solange twee jaar geleden Jay Z aangevallen heeft in een lift.

@beyonce

De modeontwerpster voelde zich blijkbaar persoonlijk aangesproken, want ze plaatste op Instagram een foto met een verwijzing naar het 'knappe kapsel'. Toen de fans van Beyoncé dat zagen, gingen ze over de rooie. "Blijkbaar hebben we Becky gevonden", klonk het. Of nog: "Je hebt met de verkeerde artieste gesold." Op haar eigen Wikipedia-pagina werd ze zelfs doodverklaard en een "dusty side hoe" genoemd (een niet zo knap meisje dat met de eerste de beste in bed duikt; nvdr). De bedreigingen gingen zo ver dat Rachel haar profiel afsloot voor het grote publiek. Op Twitter reageerde ze wel nog. "Ik respecteer liefde, huwelijken en gezinnen. Wat niet mag toegelaten worden is pestgedrag, van welke aard ook."

Instagram

Ook in nummers als 'Daddy Lessons' en 'Don't Hurt Yourself' keren de verwijzingen naar overspel terug. "Mijn vader waarschuwde me voor mannen zoals jij", klinkt het. "Niets doet zoveel pijn als de lach op jouw gezicht." En: "Wie denk je wel dat ik ben? Je bent niet getrouwd met een ordinaire bitch... Dit is je laatste waarschuwing, je weet dat ik je leven geef. Als je dit nog een keer probeert, raak je je vrouw kwijt." Waarna ze haar trouwring naar de camera gooit. En in 'Hold Up' slaat de rasartieste uit pure frustratie autoruiten aan diggelen met een baseballknuppel.

Beyoncé/Tidal

Het album is opgedeeld in elf hoofdstukken, met titels als 'Intuïtie', 'Ontkenning', 'Apathie' en 'Leegte'. Tussen elke categorie door houdt Beyoncé een parlando (een voordrachtstechniek waarbij een tekst niet gezongen maar gesproken wordt; nvdr). En ook hier laten de woorden niets aan de verbeelding over. "Ben je mij aan het bedriegen? Wat ga je zeggen op mijn begrafenis nu je me vermoord hebt? Hier ligt het lichaam van de liefde van mijn leven, wier hart ik gebroken heb zonder een pistool tegen mijn hoofd. Hier ligt de moeder van mijn kinderen, zowel levend als dood. Rust in vrede, jouw liefde nam ik te vanzelfsprekend. Haar hemel zal een liefde zijn zonder verraad."

HBO

Op het eind volgen de hoofdstukken 'Vergiffenis', 'Verrijzenis', 'Hoop' en 'Verlossing'. Het koppel komt samen in beeld, de scherven met Jay Z lijken gelijmd. "Doop me, nu verzoening mogelijk is. Als we gaan genezen, laat het dan glorieus zijn."

HBO

Naast Serena maken overigens ook kindsterretje Quvenzhané Wallis, Disney-boegbeeld Zendaya, 'The Hunger Games'-actrice Amandla Stenberg en Winnie Harlow (het eerste fotomodel met de huidziekte vitiligo; nvdr) hun opwachting. Een opvallende rol is ook weggelegd voor de moeders van de doodgeschoten zwarte tieners Trayvon Martin en Michael Brown. Het nieuwe album is voorlopig enkel te zien en te beluisteren via Tidal, de streamingsite van haar echtgenoot.

So honoured to have worked with you and to be acknowledged by you @beyonce. This photo is dear to me because this is a photo of my great grandfather. I'm very blessed to know about my present and future sometimes, but I'm even more blessed to have knowledge about my past ❤️✊