Ringo Starr nu ook solo in Rock and Roll Hall of Fame

Ringo Starr met zijn vrouw Barbara Bach in Cleveland gisteren.
REUTERS Ringo Starr met zijn vrouw Barbara Bach in Cleveland gisteren.
De Britse popartiest Ringo Starr is gisterenavond tijdens een officiële ceremonie in Cleveland (Ohio) opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Ringo Starr - een pseudoniem voor Richard Starkey - was in 1988 al eens toegetreden tot de Rock and Roll Hall of Fame, als drummer van The Beatles. Nu valt die eer hem ook als soloartiest te beurt. Ringo Starr is daarmee de laatste Beatle die ook solo het walhalla van de rockmuziek bereikt, want zowel John Lennon (1994), Paul McCartney (1998) als George Harrison (2004) waren hem al vooraf gegaan.

Ook Lou Reed is gisteren, weliswaar postuum, voor de tweede keer in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. In 1996 werd Reed al eens gehuldigd als frontman van de legendarische rockband The Velvet Underground.

Daarnaast behoort ook de Amerikaanse soulzanger Bill Withers tot het kransje gelukkigen dat voortaan deel uitmaakt van de Rock and Roll Hall of Fame. Samen met hem werden ook nog Green Day, The Paul Butterfield Blues Band, Joan Jett and the Blackhearts, Stevie Ray Vaughan & Double Trouble en The "5" Royales ingehuldigd.

Een uitgebreid comité van zowat 700 artiesten en muziekdeskundigen beslist over toetreding tot de Rock and Roll Hall of Fame.

Muzikanten komen pas 25 jaar na het uitbrengen van hun eerste plaat in aanmerking voor een plaatsje in de beroemde hal in Cleveland.

Patti Smith was erbij toen Lou Reed voor de tweede keer in de Hall of Fame werd opgenomen.
REUTERS Patti Smith was erbij toen Lou Reed voor de tweede keer in de Hall of Fame werd opgenomen.
Billie Armstrong en drummer Tre Cool van Green Day.
REUTERS Billie Armstrong en drummer Tre Cool van Green Day.
Bill Withers.
REUTERS Bill Withers.