Radiozenders willen YouPorn van The Ditch niet draaien

Antony Van Der Wee met partner Karen Damen.
Photo News Antony Van Der Wee met partner Karen Damen.
Zowat alle Vlaamse radiozenders weigeren de nieuwe single van The Ditch - de rockband met drummer Antony Van Der Wee, de partner van de rosse van K3 - te draaien. De titel van het 'verboden lied' is 'YouPorn', een verwijzing naar de beruchte sekssite. "De zenders zijn bang dat het kinderen naar de site zou lokken", aldus de band in Het Laatste Nieuws. "Eén station wilde het enkel draaien als we de titel naar YouTube zouden veranderen, maar dat hebben we geweigerd. Dit is Vlaamse preutsheid ten top."

"Het klopt dat het liedje 'YouPorn' heet", aldus bassist Sven, "maar die titel klinkt enkel in het refrein en is grappig bedoeld. Als je hoort hoeveel 'fucks' er dagelijks uit de radio komen, is het eigenlijk niet te begrijpen." En toch willen de Vlaamse radiostations er niet van weten.

"Toen Radio2-presentatrice Christel Van Dyck hoorde dat we een nieuw nummer hadden, werden we prompt uitgenodigd in haar programma om het live te spelen. Enkele minuten stond ze met blozende kaken voor ons. 'Mannen, ik heb die site eens opgezocht.' Sindsdien is het nooit meer gespeeld." Ook de commerciële stations Q-Music en MNM - in het verleden fans van The Ditch - haakten af.

Dan maar naar Nederland, dacht de rockband. En bij onze blijkbaar minder preutse noorderburen vingen ze géén bot. Meer zelfs, de band kreeg er de de volle steun van mogul Frans Kaethove in de audioworkx-studios en producer Oscar Holleman (Krezip, Within Temptation) zette zich achter de knoppen. "Hier heerst echt een andere mentaliteit", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Men zag er meteen de grap van in en enkele platenfirma's zijn laaiend enthousiast. Wat een verschil met ons land."