Radiohead verwijdert zichzelf van het internet

Thom York en Jonny Greenwood van Radiohead.
ANP Kippa Thom York en Jonny Greenwood van Radiohead.
Zonder enige uitleg is de Britse rockband Radiohead gestopt met Twitter en Facebook. De accounts bestaan nog, maar op Facebook zijn alle posts, foto's, filmpjes en op twitter alle tweets verwijderd. Ook de website van de band is zondag offline gehaald. Je komt op een witte pagina terecht als je naar www.radiohead.com surft.

Billboard denkt dat het verdwijnen van Radiohead van de sociale media iets te maken heeft met het nieuwe album van de band. Het wordt het eerste Radiohead-album in vijf jaar tijd. Ook gaat de band uitgebreid op tour.

De release van nieuwe album werd aangekondigd voor juni, maar door deze actie speculeren fans dat de nieuwe muziek wel eens al in mei zou kunnen komen.

Traditie
De band heeft in het verleden wel vaker op ongebruikelijke wijze nieuwe muziek uitgebracht. Frontman Thom Yorke deelde bijvoorbeeld enkele dagen voor de release van Kings of Limbs Radiohead-kranten in muziekwinkels.

Het album In Rainbows verscheen dan weer online. Fans konden de songs downloaden en zelf het bedrag bepalen dat ze wilden betalen voor dat nieuwe werk.