Radio 2 bundelt Vlaamse muziek op nieuw webplatform

vivavlaanderen.be
De openbare zender Radio 2 lanceert met de website vivavlaanderen.be een nieuw online platform voor alles wat met Vlaamse muziek te maken heeft. Op termijn moet die uitgroeien tot dé referentiesite van het Vlaamse lied. Vivavlaanderen werd vandaag gelanceerd in Blankenberge.

Vivavlaanderen.be brengt het verleden van het Vlaams-populaire genre in al zijn rijkdom in kaart, maar Radio 2 wil de site ook gebruiken om volledig mee te blijven met de toekomst van het genre. Ook nieuwe producties en aanstormend talent krijgen een plaats op de site. De ambitie is om op termijn het volledige Vlaams-populaire genre in kaart te brengen.

"We willen van Vivavlaanderen.be een centrale plaats maken waar de Vlamingen kunnen genieten van de muziek van bij ons. Op die manier willen we nog meer mensen fan maken van het genre en zo ook de toekomst ervan verzekeren", aldus nethoofd Jan Knudde. Op Vivavlaanderen.be staan de artiesten centraal. Per artiest is er een tijdslijn met een uitgebreide biografie en veel audio- en videofragmenten. Momenteel gaat het om een 55-tal artiesten.

Will Tura, die op 2 augustus zijn 75ste verjaardag viert, is peter van het project. "Muziek is mijn leven en ik neem dan ook met veel plezier het peterschap op mij. Met deze nieuwe site opent Radio 2 een schatkamer aan prachtige muziek", aldus Will Tura.