Q Music lanceert nieuw radiostation: De Foute Radio

Gisteren teaserde ochtendpresentator Maarten Vancoillie al iets over een nieuwe radiozender bij Medialaan, en nu is ook bekend wat die nieuwe zender precies inhoudt: vanaf nu kan je bij De Foute Radio ongestoord naar 'foute' muziek luisteren.

Met een druk op een rode knop en de hashtag #ProudToBeFout lanceerden Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe, het vaste ochtendteam bij Q, vanochtend De Foute Radio. "We zeggen het al een tijdje: iedereen heeft elk jaar minstens één dag het recht om helemaal fout te gaan. Maar voor wie een dag niet genoeg is en maar niet genoeg kan krijgen van al die Foute Muziek, hebben we... een nieuw radiostation opgericht: De Foute Radio! Vanaf vandaag kan je zowel via de Q-website als via Q-app naar De Foute Radio luisteren. Je zal er non-stop Foute Muziek horen. Geen verkeer, geen nieuws, enkel de beste foute muziek." Het eerste nummer was 'Freak Out Today' van 2Fabiola.

De lancering valt niet toevallig samen met de nieuwe stemming voor de Foute 128, de jaarlijkse lijst met de foutste platen die Q Music ieder jaar uitzendt op de dag van de Foute Party (dit jaar op 1 juli). Voor wie het toen gemist heeft: vorig jaar stond 'Sweet Caroline' van Christoff op nummer 1.