Ga naar de mobiele website
^ Top

Paris Jackson: "Ik heb songtekst geschreven voor Paul McCartney"

Photonews, epa
De 19-jarige wil naast model en actrice ook graag songwriter worden. Het liefst zou ze liedjes schrijven voor ex-Beatle Paul McCartney. Dat laat ze in een sms-interview met Teen Vogue weten. Jackson bekent dat ze al een nummer voor McCartney heeft klaarliggen.

Paris Jackson noemt de ex-Beatle de muzikale liefde van haar leven, en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Het model vertelt ook dat muziek haar favoriete manier is om zich te uiten, en hoopt dat ze later beter wordt in het schrijven van songteksten.

Paris' vader Michael werkte in de jaren 80 vaak samen met Sir Paul. De twee muzikanten namen onder meer 'The Girl Is Mine' en 'Say Say Say' op. De vriendschap stond op een laag pitje toen Michael de rechten van de nummers van The Beatles onder zijn neus wegkaapte.

Daar is Sir Paul nog steeds kwaad voor. Zo klaagde hij afgelopen januari platenlabel Sony aan om de rechten in handen te krijgen van 267 nummers die hij samen met John Lennon schreef. De 19-jarige hoopt alvast later in de voetsporen van haar vader te kunnen treden, en samen te werken met Paul McCartney.

Beluister hieronder nog eens de nummers 'The Girl is Mine' en 'Say Say Say'.

Sir Paul en The King of Pop in 1983.
afp Sir Paul en The King of Pop in 1983.
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug