Nouvelle Vague-componist Antoine Duhamel overleden

Antoine Duhamel.
EPA Antoine Duhamel.
Antoine Duhamel, componist van de Franse Nouvelle Vague-films, is vanochtend op 89-jarige leeftijd in zijn woning in Val d'Oise, nabij Parijs, overleden. Dat hebben zijn nabestaanden meegedeeld.

Antoine Duhamel, zoon van de schrijver Georges Duhamel en theateractrice Blanche Albane, maakte naam in de jaren '60 als componist van de jonge filmers van de Nouvelle Vague, met name de iconen Godard en Truffaut.

Voor Jean-Luc Godard maakte hij de muziek voor de film 'Pierrot Le Fou' (1965, met Anna Karina en Jean-Paul Belmondo), voor Francois Truffaurt verzorgde hij de score van de films 'Baisers volés', 'La sirène du Mississipi', 'Domicile conjugal' en 'L'enfant sauvage'. Ook met zijn vriend Bertrand Tavernier werkte hij vaak samen, onder andere voor 'Que la fête commence' en 'Deathwatch' ('La mort en direct').

Duhamel maakte ook niet voor de Zevende Kunst bestemde composities, waaronder opera's ('Ubu', 'Quatre-vingt treize'), melodieën en liederen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.