Nooit gezien: Despacito bereikt vier miljard views op YouTube

ap
Hoewel de zomer al voorbij is, blijft zomerhit Despacito het ene na het andere record verbreken. De videoclip bij het nummer van Luis Fonsi en Daddy Yankee bereikte vandaag een bijzondere mijlpaal: het is de eerste video die meer dan vier miljard keer bekeken is op YouTube.

De Spaanstalige hit was deze zomer overal: in liefst 37 landen stond Despacito op nummer 1. In de Verenigde Staten stond de single zelfs zestien weken bovenaan de Billboard Hot 100. De videoclip van het nummer is sinds 12 januari 2017 op YouTube te zien en breekt sindsdien talloze records. 'Despacito' werd de video die het snelst 200 miljoen, 2 miljard en 3 miljard views haalde meldt Entertainment Business. Daar zijn trouwens de views van de clip van de remix met Justin Bieber niet bij opgeteld. Die video is 'slechts' 550 miljoen keer bekeken.

Voorlopig hoeven Luis Fonsi en Daddy Yankee niet bang te zijn dat ze hun leiderspositie kwijtraken. De videoclip van het nummer 'See You Again' van Charlie Puth en Wiz Khalifa heeft een tweede plaats, maar volgt op grote afstand, met 'maar' 3,15 miljard views.

Weet jij overigens wat ze precies zingen in Despacito? Hier kan je je kennis testen.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Bjorn Eeckhout

    In ieder geval NIET mijn views!!!!