Noémie Wolfs overtuigt nu ook solo

Zangeres Noémie Wolfs staat er weer helemaal. Zij nam vorig jaar afscheid van Hooverphonic en maakt nu haar comeback als soloartieste. Ze zong gisteren in Brussel tijdens 'Les Nuits Botanique', met alleen eigen werk van op haar debuutalbum 'Hunt You'.

Met dat album maakt ze dus een nieuwe start in haar carrière. Het gebeurt niet zo vaak dat de Belgische muziekwereld met verstomming wordt geslagen, maar dat was wel het geval toen Noémie Wolfs vorig jaar haar vertrek bij Hooverphonic aankondigde. De zangeres, die de groep een compleet nieuw élan had gegeven en naar de grootste commerciële piek in haar twintigjarig bestaan bracht, besloot op eigen kracht verder gaan.

Amper een uur nadat het persbericht was uitgestuurd, belde Universal met de vraag of ze al wat demo's had. Die waren er. Meer nog: haar songs klonken zelfs in de meest schetsmatige vorm zo overtuigend dat meteen een platencontract werd getekend.

'Hunt You' is dan ook meer dan alleen de titel van haar solodebuut. Het was de eerste song die ze in haar eentje schreef. In Parijs, waar ze vier jaar geleden een taalbad Frans volgde. "Ik woonde op een kamertje van nauwelijks twintig vierkante meter, had veel vrije tijd en ben daar beginnen componeren. Met 'Hunt You' heb ik zowel mijn manager als mijn platenfirma overtuigd. Het is dus nu al een sleutelsong in mijn carrière."