Nieuwe huiszoeking in megadiscotheek Amnesia Ibiza

amnesia.es
Leden van de Guardia Civil zijn vanochtend teruggekeerd naar de megadiscotheek Amnesia op het Spaanse eiland Ibiza, waar de agenten net als gisteren een huiszoeking hielden.

Volgens de plaatselijke krant Diario de Ibiza bleven de speurders na hun inval van dinsdag zeventien uur lang in de club. Rond middernacht gaven ze de discotheek vrij, waardoor het drum&bass-event Together met Chase&Status en Rudimental gewoon kon plaatsvinden.

Vier mensen werden dinsdag opgepakt. Het gaat om eigenaar Martin Ferrer, zijn zoon en artistiek leider Marti, general manager David de Felipe en boekhouder Vicente Pérez. De Diario de Ibiza schrijft dat de arrestaties onderdeel zijn van een onderzoek naar belastingontduiking.

De agenten doorzochten eveneens een boot van eigenaar Ferrer, verschillende panden in Ibiza en Barcelona en bankkluizen. Ook een informaticabedrijf kreeg speurders over de vloer.

Amnesia, met een capaciteit van meer dan 5.000 feestvierders, is in de zomermaanden elke avond geopend. De club is niet verzegeld. Het techhouse-event HYTE met de Tunesische Duitser Loco Dice en Duitsers Pan-Pot kan gewoon doorgaan.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.