Nieuw album Madonna scoort negende nummer 1-positie

Madonna tijdens de Billboard Music Awardsshow in Las Vegas van mei van dit jaar.
REUTERS Madonna tijdens de Billboard Music Awardsshow in Las Vegas van mei van dit jaar.
Madonna's nieuwe album Madame X heeft de hoogste plaats bereikt van de Amerikaanse Top 200. Het is al de negende plaat van de Queen of Pop die die positie heeft bereikt in de Billboard 200.

De laatste nummer 1-notering van Madonna stamde uit 2012, toen album MDNA de befaamde Billboard-lijst aanvoerde. Eerdere platen waarmee de inmiddels 60-jarige zangeres op één eindigden waren Hard Candy (2008), Confessions On A Dance Floor (2005), American Life (2003), Music (2000), Like a Prayer (1989), True Blue (1986) en Like a Virgin (1985).

Madonna is daarmee de één na succesvolste zangeres in de lijst, meldt het blad. Alleen Barbra Streisand behaalde meer nummer 1-posities, de zangeres voerde elf keer de lijst aan. The Beatles hebben het vaakst op één gestaan, namelijk negentien keer. Daarna volgen Jay-Z met veertien, Streisand en Bruce Springsteen met elf en Elvis met tien albums die op de hoogste positie van de lijst eindigden.

Madame X op tour

Fans van Madonna in Europa zullen nog flink wat geduld moeten opbrengen om hun ster live te kunnen bewonderen. Pas begin 2020 komt de Amerikaanse op tour naar Londen en Parijs. Wanneer de Queen of Pop ons land aan zal doen, is nog niet bekend.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghislain Geerts

  De hitlijsten van billboard autotune hoe valser hoe hoger je komt het is een nepindustrie geworden .

 • Patrick Van Damme

  Yeah,you did it again,queen of pop,laat de tegenstanders maar zeveren.

 • Barbara Schotte

  Na haar "schitterend" optreden op eurosong, vraag ik me af welke idioot er nu nog naar een live-optreden wil gaan van Madonna? Queen op Pop? Neen, voor mij eerder Queen of Flop. Ze heeft supernummers en ze is een podiumbeest, maar kan geen noot zingen, studio-opnames kunnen van iedere mens een goeie zanger maken, met het nodige geld en goede teksten en muziek!

 • Patrick Verbelen

  Dat nieuwe album Madame X, trekt op geen kl... Het wordt gewoon gepusht door de muziek business, want zij bepalen, welke nummers er op de radio en tv komen.

 • Lucas Vissers

  Ge moet niet kunnen zingen, als er maar veel onozelheid en veel bloot mee gepaard gaat !