Nekka Nacht gaat akoestisch in De Roma

In 2014 stond de Nekka Nacht in het teken van de afscheidnemende De Nieuwe Snaar met Jan De Smet.
BELGA In 2014 stond de Nekka Nacht in het teken van de afscheidnemende De Nieuwe Snaar met Jan De Smet.
Het festival van het Nederlandstalige lied Nekka Nacht verhuist dit jaar, na een sabbatjaar in 2017, van de Lotto Arena naar zaal De Roma in Borgerhout. Dat zegt de Antwerpse regionale zender ATV en de organisatie bevestigt de plannen. 

Nekka Nacht wordt een grotendeels akoestische tweedaagse met de nadruk op jong talent en artiesten die normaal gezien niet in het Nederlands zingen, in plaats van een gevestigde waarde als centrale gast die bevriende collega's uitnodigt.

Wie er op de affiche van deze 24ste editie zal prijken, wordt later deze maand bekendgemaakt, maar dat het programma er helemaal anders zal uitzien is nu al duidelijk. "We hebben de voorbije edities zowat elke grote naam uit het genre gehad, het is dus tijd voor iets nieuw", zegt organisator Koen Huygebaert. "Op deze manier hebben we er weer volop zin in. Door wat in te krimpen, verkleinen we ook het financiële risico. Maar sowieso gaan we voor twee uitverkochte avonden in De Roma, die als locatie ideaal is voor het akoestische, meer intieme concept dat we voor ogen hebben."

Nekka Nacht 2018 vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 april. Als de nieuwe formule aanslaat, wil de organisatie er de komende jaren mee doorgaan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.