McCartney herdenkt bedenker van 'The Fab Four'

Paul McCartney.
EPA Paul McCartney.
Via Twitter heeft Paul McCartney stilgestaan bij het overlijden van de eerste persvoorlichter van The Beatles. Tony Barrow overleed afgelopen zaterdag op 80-jarige leeftijd. Barrow was degene die voor The Beatles de bijnaam The Fab Four bedacht.

McCartney beschreef zijn oude persvoorlichter als "een aardige man die ons in de eerste jaren enorm heeft geholpen". Volgens Sir Paul was Barrow 'superprofessioneel' en bezat hij veel humor.

Barrow was in het begin van de jaren zestig pr-manager bij het platenlabel Decca. Daar schreef hij volgens Billboard hoesteksten. Toen Brian Epstein manager van The Beatles werd, kreeg hij Barrow zover dat hij een auditie regelde. Dat liep op niets uit, omdat de bazen bij Decca dachten dat het nooit wat zou worden met gitaarbandjes. Epstein haalde Barrow daarna naar zijn eigen bedrijf. Daar werkte hij niet alleen voor The Beatles, maar ook voor acts als Cilla Black en Gerry and the Pacemakers.

In 1968 scheidden de wegen van The Beatles en Barrow. Hij richtte zijn eigen pr-bedrijf op en had klanten als The Monkees en The Jackson 5.