Leden Rage Against The Machine, Cypress Hill en Public Enemy beginnen supergroep

Tom Morello, gitarist en mede-oprichter van Rage Against The Machine.
AFP Tom Morello, gitarist en mede-oprichter van Rage Against The Machine.
Leden van Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill hebben een supergroep gevormd, weet Billboard. De nieuwe band, Prophets Of Rage, treedt 3 juni voor het eerst op in Los Angeles en overweegt in de zomer op tournee te gaan.

Prophets Of Rage bestaat uit Chuck D van Public Enemy, B-Real van Cypress Hill en gitarist Tom Morello, bassist Tim Commerford en drummer Brad Wilk van Rage Against The Machine. Zanger Zack de la Rocha van RATM is niet bij de nieuwe groep betrokken. De band is vernoemd naar een nummer van Public Enemy dat op het album It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back uit 1988 staat. Chuck D deelde al eerder het podium met Rage Against The Machine, onder meer op Pinkpop 1996.

Rage Against The Machine treedt al sinds 2011 niet meer op. De band lanceerde onlangs al de website ProphetsOfRage.com, waarop wordt afgeteld tot 1 juni. Daarop begonnen fans zich af te vragen of de band misschien een reünie aan het plannen was. Dat is volgens Billboard dus niet het geval.

B-Real (Cypress Hill).
AFP B-Real (Cypress Hill).