Kleinkunsticoon Zjef Vanuytsel (70) overleden

Didier Verbaere
Kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel, onder meer bekend van 'De Zotte Morgen', is woensdag in het UZ Gasthuisberg in Leuven overleden na een lange strijd tegen kanker. Hij werd 70.

Jozef 'Zjef' Vanuytsel maakte zijn debuut in 1970 met het album 'De Zotte Morgen', waarvan het gelijknamige nummer nog steeds een van zijn bekendste songs is. Op dat album stonden ook andere kleinkunstklassiekers, zoals 'Houten Kop', 'Ik weet wel mijn lief' en 'Hop Marlene'.

Na zijn album 'Tederheid' uit 1983 concentreerde Vanuytsel zich vooral op zijn activiteiten als architect, maar in 2007 bracht hij een nieuwe plaat uit. Er volgden verscheidene optredens, tot hij in 2008 ernstig ziek werd.

In 2009 was Vanuytsel centrale gast op de Nekka Nacht in het Antwerpse Sportpaleis, en in 2011 gaf hij in Leuven een benefietconcert ten voordele van kankeronderzoek.

Zjef Vanuytsel wordt volgende week begraven omringd door zijn familie en geliefden, zijn vele vrienden en kennissen, en zijn trouwe muzikanten en collega-artiesten.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels