Johan Verminnen stopt als SABAM-voorzitter

Johan Verminnen zat al sinds januari 1998 in de raad van bestuur van SABAM.
BELGA Johan Verminnen zat al sinds januari 1998 in de raad van bestuur van SABAM.
Johan Verminnen legt zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van SABAM neer. Daarmee komt voor de zanger een einde aan een lange carrière bij de auteursrechtenvereniging, waar hij al sinds 1998 in de raad van bestuur zetelt.

De 64-jarige Verminnen wil zich naar eigen zeggen toeleggen op zijn artistieke activiteiten. Die kan hij niet meer verzoenen met een zitje in de raad van bestuur. SABAM neemt naar eigen zeggen "met spijt akte van zijn beslissing".

De Vlaamse zanger van ''k Voel me goed' en 'In de Rue des Bouchers' zetelt al sinds 13 januari 1998 in de raad van bestuur. In januari 2007 werd hij de Nederlandstalige gedelegeerd bestuurder van SABAM. In januari 2014 volgde hij Stijn Coninx op als voorzitter van de raad van bestuur van de auteursvereniging.

"Johan Verminnen is een man die door iedereen gerespecteerd wordt", beschrijft het persbericht dat zijn vertrek aankondigt. "Hij slaagde er altijd in verschillende standpunten te verzoenen. Tijdens zijn voorzitterschap van ZAMU was hij de initiatiefnemer van een langverwacht nieuw kunstenaarsstatuut."

Goedgevulde carrière

De muzikale loopbaan van Johan Verminnen startte in 1969 toen hij de wedstrijd 'Ontdek de Ster' op de toenmalige BRT won. In 1975 behaalde hij ook een overwinning op het 'Festival de la chanson française' in Spa. 'Laat me nu toch niet alleen', 'Ik voel me goed', 'Rue des Bouchers', 'Traag is mooi' en 'Mooie dagen' zijn een paar van zijn successen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.