Ga naar de mobiele website
^ Top

Jessye Norman wint eerste "We Are Music Award"

Photo News
De eerste "We Are Music Award" van het Gent Festival van Vlaanderen gaat naar Jessye Norman. "De prijs wordt toegekend aan een opmerkelijke artiest die erin slaagt generaties warm te maken voor klassieke muziek en als ware ambassadeur voor klassieke muziek kan worden beschouwd", aldus de organisatie.

De WAM Award werd donderdagavond in de Vlaamse Opera uitgereikt door Urbain Vandeurzen, de voorzitter van de raad van bestuur van Gimv, en Frank Beke, de voorzitter van de raad van bestuur van Gent Festival van Vlaanderen. Bij de ontvangst herhaalde Norman de woorden van Shakespeare: "Without music, life would be a mistake".

Het festival looft niet alleen haar boeiende carrière, maar ook haar "Jessye Norman School for the Arts". De school geeft gratis kunstvorming aan begaafde leerlingen van het lager secundair onderwijs die zich geen privélessen kunnen veroorloven.

De Amerikaanse sopraan was donderdagavond voor de derde keer te gast op Gent Festival van Vlaanderen. Ze stelde haar "American Masters"-programma voor, met jazzliederen van Simone, Odetta en Horne en nummers van Bernstein, Ellington en Gershwin.

Het Gent Festival van Vlaanderen sluit zaterdagavond 29 september af met een Venetiaans Bal. Vrijdagavond gaat het tangospektakel "Terra Tango" in première, de allereerste eigen productie van het festival. Zondag staat de zesde editie van de muzikale fietstocht "Avanti"op het programma.

Meer over


Meld een bug