Jack White: "Schande dat vrouwelijke muzikanten zich dubbel zo hard moeten bewijzen"

Jack White.
AP Jack White.
In een interview met Mike McCready, gitarist van de bekende rockgroep Pearl Jam, heeft Jack White uitgehaald naar genderongelijkheid in de muziekindustrie. "Het is een schande dat een vrouw, die met een muziekinstrument op het podium kruipt, bijna als een nieuwigheid beschouwd wordt", aldus de muzikant.

Jack White zei onder andere dat vrouwelijke artiesten en groepen anders gepercipieerd worden. "Ik weet dat toen ik in The White Stripes zat, het feit dat Meg een vrouw is, iets deed met de perceptie van het publiek", aldus White.

Dat vrouwen die een instrument bespelen beschouwd worden als "een nieuwigheid" of "schattig" kan voor White al helemaal niet door de beugel. "Maar de ultieme schande is dat vrouwen dubbel zo hard moeten werken om zich echt te bewijzen."

Beter dan mannen
"Uiteindelijk krijg je wel iets beter dan eender welke een-van-de-duizenden mannelijke muzikanten, omdat vrouwen zich ook echt willen bewijzen, omdat ze daartoe gedwongen worden", concludeert White.

Het interview wordt woensdag uitgezonden op SiriusXM, het radiostation van Pearl Jam.

Uiteindelijk krijg je wel iets beter dan eender welke een-van-de-duizenden mannelijke muzikanten, omdat vrouwen zich ook echt willen bewijzen, omdat ze daartoe gedwongen worden

Jack White