Jack White houdt "voor lange tijd" op met touren

Jack White met zijn band op Coachella vorige zaterdag.
PHOTO_NEWS Jack White met zijn band op Coachella vorige zaterdag.
Slecht nieuws voor fans: Jack White gaat het optreden voor opbepaalde tijd vaarwel zeggen. Dat liet het management van de Amerikaanse artiest vandaag weten in een verklaring. Voor het echter zover is staan er nog een aantal concerten op de planning, waaronder weekend 2 van Coachella en een kleine akoestische tour door de VS.

"Na vele jaren van optreden in een groot aantal configuraties, kondigt Jack White aan dat hij voor een lange periode een pauze zal inlassen voor live-optredens", klonk het in de persverklaring. White werd dit weekend nog overladen met positieve commentaren voor zijn doortocht op Coachella. Het publiek werd getrakteerd daar getrakteerd op nummers uit zijn indrukwekkende carrière, waaronder hits van The White Stripes en The Raconteurs.

Ook de korte akoestische afsluiter van zijn 'Lazaretto'-tour in vijf staten waar hij nog niet gepasseerd is, belooft iets speciaals te worden: de vijf optredens zullen immers pas de dag zelf rond acht uur 's ochtends aangekondigd worden en tickets kosten een luttele drie dollar. Het gaat trouwens ook om de eerste volledig akoestische shows van White.