IS verbrandt drums in Libië wegens "on-islamitisch"

Libische IS-militanten hebben in de woestijn drumstellen in brand gestoken omdat drums volgens hen heidense instrumenten zijn.

IS heeft foto's gepubliceerd van gewapende strijders die in het Noord-Afrikaanse land schijnbaar splinternieuwe drumstellen verbranden. Aangenomen wordt dat de instrumenten door de religieuze politie in beslag werden genomen en werden vernietigd in de buurt van de havenstad Derna.

Volgens IS werden de drums verbrand "overeenkomstig de islamitische wet". Of drums al dan niet thuishoren in de islamwet, staat ter discussie in de moslimwereld. Het niet de eerste keer dat IS instrumenten verbrandt.

Eerder dit jaar werd de geloofspolitie in Syrië gefilmd terwijl ze muzikanten geselden en instrumenten vernielden als straf voor het bespelen van een 'on-islamitisch' elektrisch keyboard.

De foto's uit Libië zijn de laatsten in een reeks propagandabelden van de lokale tak van IS. De Libische IS kwam terug in het nieuws met de video waarop de onthoofding van een groep Koptische christenen te zien was.

Kos
Kos
Kos