Ierse band The Corrs maakt comeback

The Corrs
De Ierse familieband The Corrs maakt een comeback. Zangeres Andrea Corr vertelde maandag op de Britse radiozender BBC Radio 2 dat The Corrs bezig zijn met een nieuw album. Op 13 september treden ze voor het eerst sinds tien jaar weer op met elkaar tijdens BBC Radio 2 In Hyde Park.

The Corrs zijn onder meer bekend van de hits Breathless en Radio en stopten in 2005 om zich te richten op hun gezinnen. Officieel zijn ze nooit gestopt en hebben een terugkeer nooit uitgesloten. Ze zijn na U2 de bekendste en best verkopende act uit Ierland. Andrea Corr en Sharon Corr brachten na de break beiden twee solo-albums uit.

Sharon toerde in november 2013 door Nederland, waarbij ze ook een aantal oude nummers van de band speelde. "Ik ben een stuk zekerder geworden van mezelf, waardoor ik veel meer mijn eigen geluid heb kunnen vinden", vertelde ze destijds. Op de vraag of de groep ooit weer bij elkaar zou komen, antwoordde ze: "Zeg nooit nooit, maar er staat niets gepland. Zelf wil ik ook liever vooruitkijken in plaats van achterom."

Sharon Corr
EPA Sharon Corr