Henk Westbroek (Het Goede Doel) veilt zijn door Kurt Cobain gesigneerde gitaar

catawiki
De Nederlandse zanger en radiopresentator Henk Westbroek, bij ons vooral bekend van de groep 'Het Goede Doel', veilt zijn muziekverzameling.

Tijdens de veiling bij online veilinghuis en verzamelaarssite Catawiki komen 150 objecten onder de hamer, waaronder gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van beroemde artiesten. Topstuk is een gitaar die is gesigneerd door Nirvana-zanger Kurt Cobain, die in 1994 zelfmoord pleegde.

De spullen komen uit het Utrechtse café Stairway to Heaven, waarvan Westbroek mede-eigenaar is. Om de muren te decoreren, kocht hij jarenlang gouden platen en gesigneerde gitaren. Ook vroeg hij artiesten om een elpee, gitaar of foto te signeren als hij hen ontmoette door zijn werk als radiopresentator en muzikant. 

Westbroek vertrok in 1994 na de dood van Cobain speciaal naar Amerika om de gitaar op een veiling te kopen. Samen met de gitaar kocht hij daar ook nog een gesigneerd shirt van Cobain, die tevens op deze veiling wordt aangeboden. De verwachting is dat deze 2 items samen meer dan 20.000 euro zullen opbrengen. Naast de gitaar van Kurt Cobain worden er in de veiling nog een aantal andere bijzondere gitaren geveild. Zo kan er ook worden meegeboden op gesigneerde gitaren van onder andere Metallica, Eric Clapton. Gary Moore, Ozzy Osbourne, Aerosmith, Bon Jovi, Joe Cocker, AC/DC en Deep Purple.

"Stairway to Heaven is jammer genoeg inmiddels geen echt rockcafé meer en daarom halen we de memorabilia weg", zegt Westbroek. "Omdat ik thuis geen ruimte heb om alles op te hangen, heb ik besloten om afstand te doen van mijn verzameling." De veiling duurt tot en met 5 september.

Henk Westbroek in 2008.
ANP Henk Westbroek in 2008.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.