Grateful Dead terug samen voor laatste concertreeks

Phil Lesh, Bill Kreutzmann, Bob Weir en Mickey Hart tijdens een reünieconcert in 2002.
AP Phil Lesh, Bill Kreutzmann, Bob Weir en Mickey Hart tijdens een reünieconcert in 2002.
Vijftig jaar nadat Jerry Garcia, Bob Weir en Phil Lesh voor het eerst optraden in Menlo Park, Californië, komen de overlevende leden van de Amerikaanse legendarische rockband deze zomer opnieuw samen voor drie finale concerten.

De vier overlevende leden Weir, Lesh, Mickey Hart en Bill Kreutzmann spelen drie shows in Soldier Field in Chicago, op 3, 4 en 5 juli.
 
"Dit worden de laatste shows met ons vieren samen", verklaart Weir in Billboard. Ze krijgen het gezelschap van Phish-gitarist Trey Anastasio, keyboardspeler Bruce Hornsby die in de jaren negentig al met The Dead speelde en Jeff Chimenti. Die laatste speelt keyboards in Weir's zijproject RatDog.

Het meest recente optreden van Grateful Dead was in 2009. Weir en Lesh toerden daarna wel intensief als Furthur, waarbij ze toch vooral uit het rock-, folk-, blues- en countryrepertoire van Grateful Dead putten.

Jerry Garcia overleed in 1995. De laatste show die de band mét Garcia speelde, was op 9 julie van dat jaar, ook in Soldier Field, Chicago.

Kos