Gentse studentenradio Urgent.fm wijst Humo af

Urgent.fm gaat niet in op de uitnodiging van Humo om mee te werken aan een radioprogramma, laat de studentenradio in een uitvoerig gemotiveerde mededeling weten.

Eind vorige week raakte bekend dat het weekblad radio wil maken op FM Brussel en televisie op VT4. Eerder liet de Antwerpse zender Radio Centraal al weten niet te willen praten. "Urgent.fm gaat prat op zijn alternatief en eigenzinnig imago", aldus coördinator Tania Selleslags. "De zender wil in zijn muziekkeuze en programmatie een meerwaarde bieden waar de nationale zenders een leegte laten en steeds vaker genoodzaakt zijn de commerciële belangen te laten spelen."

Onafhankelijkheid
De radiozender zegt zijn onafhankelijkheid hoog in het vaandel te voeren. "Met zijn ondersteunde partners, de Universiteit Gent, de Gentse hogescholen, de Dienst Cultuur, het Departement Onderwijs en de Jeugddienst van de stad Gent, kiest het bewust voor partners die hen de kans bieden om op onafhankelijke wijze jong talent op te leiden tot professionele radiomakers."

Trouw aan roots
Tot slot zegt Urgent.fm een regionaal platform te zijn dat weinig belang heeft bij de nationale bekendmaking van haar merk. "Urgent.fm zit stevig vervat in het culturele en studentennetwerk van de stad Gent. Het hoofddoel van Urgent.fm is om zich regionaal als een sterk merk te profileren en daarom durft het klein te blijven. Urgent.fm blijft trouw aan zijn roots." Urgent.fm zegt de Humo-projecten "een warm hart toe te dragen" en wenst het weekblad een creatieve zomer toe.