Gents R&S-label in Guardian-lijst van coolste platenlabels ooit

kos
Het Gentse platenlabel R&S heeft het tot de lijst van beste platenlabels ooit van de Britse krant The Guardian geschopt. "De Ferrari der technolabels, en niet enkel omwille van het logo", schrijft The Guardian. "Het strafste dat uit België kwam sinds trappist."

Renaat Vandepapeliere en Sabine Maes richtten het label op in 1984. Het palmares van het label is indrukwekkend. Zo wist het gerenommeerde techno-, house- en ambientartiesten als Aphex Twin, DJ Hell en Derrick May aan te trekken.

Ook de voorbije jaren bleef het label relevant in het huidige muzieklandschap. Releases van Brits wonderkind James Blake (zie Spotify-afspeellijst onderaan) en technotalent Blawan droegen hiertoe bij, net als heruitgave van Aphex Twins klassieker 'Selected Ambient Works 85-92', dat oorspronkelijk in 1992 werd uitgebracht door R&S-dochterlabel Apollo.

Andere platenlabels die ook in het lijstje van The Guardian voorkwamen: Warp (Aphex Twin, Boards of Canada, Mount Kimbie, Nightmares on Wax), Rough Trade (Arcade Fire, The Smiths, The Strokes, Babyshambles) en Def Jam Recordings (Beastie Boys, Run DMC, Public Enemy, Nas). Bekijk de volledige lijst hier.