Ga naar de mobiele website
^ Top

Freddie Mercury herrijst niet als hologram (althans niet bij Queen)

Freddie Mercury
Photo News Freddie Mercury
Sinds het geruchtmakende hologramoptreden van Tupac op het Coachellafestival is het snufje in recordtempo het nieuwe buzzwoord in de entertainmentindustrie geworden.

Managers, bands en organisatoren van concerten zien in het technische hoogstandje een welkome aanvulling op de tanende inkomstenbronnen van artiesten en platenmaatschappijen uit de verkoop van geluidsdragers. Niet zo gek gedacht natuurlijk, na het door critici en publiek overwegend goed ontvangen optreden in Californië van de rapper die in 1996 overleed.

Vriend
Queen-drummer Roger Taylor sluit in een interview met het Amerikaanse muziekblad Billboard alvast uit dat hij met een projectie van Freddie Mercury, die in 1991 overleed, zal optreden. "Dat voelt niet lekker, ik ga niet met het hologram van mijn dierbare vriend op het podium staan, het is de echte Freddie of het is helemaal niets."

Of toch? "Maar als iemand anders het wel met Freddie wil doen, moet hij lekker zijn gang gaan, daar heb ik geen bezwaar tegen", aldus Taylor. "Ik heb het 'optreden' van Tupac gezien en was net als velen onder de indruk over de kwaliteit en het effect ervan op het publiek."

Het hologram van Tupac op Coachella.
Getty Images for Coachella Het hologram van Tupac op Coachella.
Brian May en Roger Taylor.
EPA Brian May en Roger Taylor.

Optredens
Queen, dat al een tijdje gebruikmaakt van de diensten van zanger Adam Lambert als vervanger van Mercury, zal deze zomer een aantal concerten geven in Groot-Brittannië, maar fans hoeven dus niet te rekenen op de wederopstanding van Mercury. Het is niet bekend wat de mening van het andere prominente Queen-bandlid Brian May is over het inzetten van hologrammen.Meld een bug