Ex-drummer Phil Rudd van AC/DC moet wat langer wachten op zijn vonnis

Phil Rudd.
EPA Phil Rudd.
Phil Rudd, de vroegere drummer van de Australische hardrockband AC/DC moet twee weken langer wachten op het vonnis in het proces waarbij hij in Nieuw-Zeeland terechtstaat, zo heeft Classic Rock Magazine gemeld.

De zestigjarige muzikant pleitte in april (verrassend) schuldig aan drugsbezit en het uiten van doodsbedreigingen. De rechtbank zou normaal op 26 juni uitspraak doen, maar dat is naar 9 juli uitgesteld, weet Classic Rock Magazine.

Rudd moest zich voor het Tauranga District Court verantwoorden omdat hij op 26 september een leverancier zou gebeld hebben die drie jaar voor hem had gewerkt. Volgens de aanklacht dreigde hij ermee de man en zijn dochter om te brengen. Bij een huiszoeking die daarop plaatsvond, vond de politie op 6 november ook nog eens 0,71 gram methamfetamine en 130 gram cannabis.

Rudd riskeert negen jaar cel.

Binnen AC/DC, dat door Europa tourt en op 6 juli halt houdt in Dessel, heeft de vroegere drummer Chris Slade de plaats achter de drumkit ingenomen. Rudd kloeg erover dat hij sinds zijn arrestatie geen enkel contact had met zijn vroegere collega's, ofschoon hij hen een brief had geschreven en had geprobeerd om leadgitarist Angus Young te bereiken.

"Er zal nog wel een tournee zijn en ik zal erbij zijn", zo citeerde Classic Rock Magazine de vervolgde drummer.

Rudd was in 1983 naar Nieuw-Zeeland verhuisd, waar hij eigenaar is van een café dat de naam Phil's Place draagt