Eerste full album Eriksson Delcroix meteen schot in de roos

Het eerste full album van de Kalmthoutse formatie Eriksson Delcroix - ze zijn buren van King Dalton - is een groot succes. De plaat zag op tien februari het levenslicht en kreeg sindsdien veel media-aandacht. De concertagenda loopt dan ook aardig vol én het album verkoopt sterk.

Bjorn Eriksson was al bekend als gitarist van Zita Swoon, als man achter de soundtrack van 'The Broken Circle Breakdown' (op 4 in de Country Charts in de VS!) én de daarbij horende bluegrass band, en ook als partner van Nathalie Delcroix, een van de fluwelen stemmen van Laïs. Het koppel werkte zeven jaar geleden al eens samen voor het experimentele project van 'The Partchesz'. Nu brengen ze hun country-geïnspireerde muziek naar de luisteraar als 'Eriksson Delcroix'. En toen waren dubbele familienamen plots helemaal in!


Voor hun debuutalbum 'For Ever' werkte het echtpaar - pas ook bevallen van zoontje Silas - onder meer samen met Bjorns papa en banjospeler, Karl Eriksson, en Elko Blijweert (van Kiss My Jazz en Dead Man Ray).

We lieten eerder al 'At The Car Graveyard' op u los en ook de single 'Walking', waarvan we u de akoestische 'Bruxelles Ma Belle'-versie niet willen onthouden (hier net boven). De hele plaat kan u ook op soundcloud beluisteren of via spotify (zie onder).

Als toemaatje (helemaal bovenaan): hun 'Café Corsari'-interpretatie van 'Love Hurts', die niet misstaat naast die van muzikale grootheden Gram Parsons en Emmylou Harris.