Ga naar de mobiele website
^ Top

Eddy Wally komt nog met nieuwe muziek na zijn dood

De manager van Eddy Wally is van plan om nog een album uit te brengen na de dood van de Vlaamse zanger. Daarop zullen onuitgebrachte nummers van 'The Voice of Europe' staan. Ook verschillende andere "Vlaamse vedetten" -waaronder zijn dochter Marina- zullen op het album te horen zijn.

Hugo Colpaert, de manager van Eddy Wally, heeft de plannen voor het nieuwe album deze namiddag aangekondigd op een speciale persconferentie na de begrafenis. Ook dochter Marina was daarop aanwezig.

"Het was eigenlijk de bedoeling om ermee te wachten tot Eddy weer aan de beterhand was", vertelt de manager. "Maar nu zal je daar binnenkort meer over horen."

Het gaat voornamelijk over nummers die zijn opgespaard tijdens opnamesessies van vorige albums. Zangeres Marina zal volgens Colpaert nu ook haar eigen weg gaan, maar "er zal altijd een link zijn naar Eddy".

Dochter en manager toonden zich ook erg tevreden over de afscheidsviering voor Eddy Wally. "Die was, zoals Eddy zelf gezegd zou hebben: gewéééldig. Het respect dat getoond werd en de zeer vele berichten die we krijgen, doen echt deugd."

Zowat 3.000 mensen woonden de viering bij, onder wie heel wat bekend volk. De muzikale opluistering -onder andere door Bart Herman en Christoff- gebeurde volgens Colpaert door mensen die dicht bij Eddy Wally stonden. "Dat was doelbewust zo. We wilden vermijden dat het een vedettenparade of een Vlaamse kermis zou worden."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug