Drumicoon Walter Mets (58) overleden na slepende ziekte

Walter Mets (rechts), hier met Sergio in 2002.
HLN Walter Mets (rechts), hier met Sergio in 2002.
In het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk is gisteren Walter Mets overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. Mets stierf na een slepende ziekte. In de Belgische muziekwereld staat hij te boek als een drumicoon. Hij leverde een stevige bijdrage aan de geschiedenis van de Belpop sinds de jaren 80. Mets werd 58.

Mets volgde drumles in Londen bij de drumleraar van Phil Collins, zijn grote voorbeeld. Hij toerde met The Radios, Soulsister en Clouseau en nam met die artiesten ook albums op.

Daarnaast bouwde hij een reputatie uit als studiomuzikant voor tal van binnen- en buitenlandse artiesten zoals Dinky Toys, Pop in Wonderland, Raymond van het Groenewoud, De Kreuners, Natalia, Will Tura, Adamo, Indochine, Aereda (ft Branford Marsalis) en Toots Thielemans. Als muzikant/orkestleider werkte hij mee aan televisieprogramma's zoals "Tilt" (met Marcel Vanthilt), "Het Gevoel Van" (met Ingeborg) en "De Muziekkwis" (met Walter Grootaers), waar hij artiesten begeleidde zoals Johnny Logan, Leo Sayer, The Pasadenas, Dave Berry, Black en Spandau Ballet.

De voorbije jaren hield hij zich bezig met zijn eigen projecten, waaronder de release van zijn solo-album "Looking for Paradise" en zijn band "Faith". Hij gaf djembé-lessen aan groepen en werkte samen met zijn vrouw Gerdje nieuwe stadsroutes in Antwerpen uit die zij samen begeleidden als stadsgids. Om die activiteit naar kinderen toe te ondersteunen, brachten ze het stripverhaal "De Schat van 't Stad" uit.

Mets laat zijn vrouw, een dochter en twee zonen na.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 17 juni om 11.30 uur in het crematorium van Wilrijk (Schoonselhof).
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Severine C

  RIP, en stertke aan betrokkenen, veel te vroeg!

 • Nancy Mertens

  Rust zacht

 • Peter Andriessen

  Pff zo een talent! Rust in vrede

 • hendrik De strooper

  Walter mets De drummer van iedereen. Veel sterkte aan iedereen. Hendrik

 • Dirk Adriaense

  Rust zacht ...